Wij krijgen de laatste tijd veel vragen binnen over wat nu de beste trilplaat is. Hieronder de vraag van Maartje L.

“Ik wil een trilplaat kopen maar zie door de bomen het bos niet meer. Ze staan er op van €99 euro tot wel €1000 euro waar moet ik op letten?”

Zoals Maartje al beschrijft zijn er erg
veel verschillende trilplaten en ook in verschillende prijs ranges. Wij gaan de trilplaten testen op 5 componenten maar het is ook van belang om uit te leggen wat nu eigenlijk een trilplaat is.

Wat is een trilplaat?

De trilplaat heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en het is eigenlijk een fitness apparaat om in vorm te blijven of te revalideren. De gezondheid en de kracht kan aangenomen worden. Maar vergeet niet dat het een hulpmiddel is en dat een aanvulling is om de dagelijkse beweging en geen vervanging.

1. CE keurmerk – de eerste stap die wij hebben genomen is te kijken voldoen de trilplaten aan de normen die gesteld worden door de europese unie.

2. Daarna gaan wij kijken naar de training. Hoeveel verschillende trainingsprogramma’s  biedt het apparaat aan en wat is de trillingsfrequentie. Met training bedoelen we dat u moet kijken waarvoor het bedoeld is. Wilt u juist afvallen of is het meer voor revalidatie om de spieren meer op gang te brengen.

3. Nadat er gekozen is wat de juiste training is en waarvoor u het wilt gebruiken gaan wij kijken naar zijn er programma`s op de trilplaat die voldoen aan uw wensen. Je kan het gebruiken voor bijvoorbeeld revalidatie of voor afvallen. Maar sommige mensen willen ook de bloedsomloop in bijvoorbeeld de benen vergroten. Dan is een trilplaat niet een goede keuze. Dan kunt u bijvoorbeeld beter voor bv een revitive gaan.

4. Het volgende aspect wat wij meenemen is afmeting. Sommige mensen hebben kamers over en willen graag een mooie grote trilplaat maar andere die wat minder ruimte hebben willen juist een kleine die je makkelijker kan opbergen.

5. Kracht is ook uitermate belangrijk als je gaat kijken naar een trilplaat dan daarom nemen wij van elke trilplaat de capaciteit onder de loep.

Fitness trilplaat 360BX fitness Ultra slim 
De nummer 1 uit onze test is de Fitness trilplaat 360.

Voordelen:
– makkelijk op te bergen
– veel trainingsprogramma`s
– goede frequentie
– prijs
– compact

Nadelen
– Minder krachtig dan duurdere

De reden dat deze heeft gewonnen is dat deze evenveel kan als de andere maar de prijs is echt de doorslaggevende factor.

Bekijk hier de prijs 
Crazy fit trilplaat Vibroshaper
Bluefinn trilplaat onbekend